Na koji način vežbajući možete da blistate?

Print
how-exercise-glow

 

Preznojte se

 

Prilikom vežbanja se ubrazava cirkulacija krvi pri čemu se koža snabdeva krvlju, otvaraju se znojne žlezde i čiste pore..Međutim, važno je održavati ličnu higijenu nakon treninga. Sperite svu nečistoću što je pre moguće i ne rizikujte da se pore ponovo zapuše.

Zategnite mišiće

Kada su mišići našeg tela zategnuti, i koža izgleda zategnutije. Što su nam mišići zategnutiji, zdravije i mlađe izgledamo od glave do pete. Ukoliko nosite neku odeću za oblikovanje tela, znate tačno o čemu govorim.

Zablistajte

Ukoliko želite lepu kožu, onda je vreme za vežbanje. Ne možete da poreknete da koža izgleda lepo i zdravo nakon treninga. Pitate se kako? Kada srce krene da pumpa, ćelije kože se snabdevaju krvlju punom kiseonika i nutrijenata, što pomaže koži da bude lepa. Tada se proizvodi više prirodnih masnoća, što vašoj koži daje zdrav sjaj.

Izbegavajte stres

Ukoliko želite da razbistrite um i imate lepu kožu, idite u dugu šetnju, na aerobik ili plivajte u bazenu. Vežbanjem se ublažuje stres, i ukoliko činite tako videćete to na svojoj koži. Stres narušava izgled kože. U stvari ukoliko možete da nađete vrstu vežbanja u kojoj uživate, biće vam lakše da ublažite stres.

Vežbanje deluje pozitivno na kožu, i dalje u tekstu se nalazi nekoliko saveta:

  • Ukoliko vežbate napolju, zapamtite da zaštitite svoju kožu od štetnog zračenja nanošenjem kreme sa zaštitnim faktorom pre nego počnete sa vežbanjem.
  • Pokrijte kožu ukoliko je moguće, vežbajte u hladu i izbegavajte da vežbate tokom najjačeg sunca tokom dana.
  • U zavisnosti od vrste vežbanja, vodite računa o trenju kože. Uska garderoba za vežbanje u kombinaciji sa znojem može da dovede do iritacije kože. Izbegavajte suviše usku garderobu i nanesite hidrantnu kremu ili puder na one delove koji su najskloniji iritacijiama.
  • Ukoliko ste odabrali da idete na plivanje, osigurajte da se istuširate nakon plivanja što je pre moguće. Hlorisana voda u bazenu i slana voda isušuju kožu i kosu.

Napisala stručnjak za lepotu, Jacquie Carter. Jacquie je direktorka Odeljenja za spoljašnju ishranu u Herbalife-u.

Herbalife je član SELDIA (Evropske organizacije direktne prodaje) i potpisnik Etičkog kodeksa.
sr-RS | 22.1.2019 3:23:37 | NAMP2HLASPX01