Tri načina da ubacite trening u svoj dan

Print
workoutC

 

1. Podesite alarm 30 minuta ranije.

Ovo izgleda kao jasan savet, ali je potrebna motivacija da ne isključite alarm i nastavite da spavate.

• Moj sledeći savet će vam možda izgledati šašavo ali meni pomaže. Prvih nekoliko nedelja nosite laganu sportsku odeću u krevet ili je stavite u blizini kreveta pored patika. Kada alarm zazvoni, obucite čarape, obujte patike i nastavite dalje.
• Najbolje je ukoliko vežbate kod kuće ili blizini jer na taj način nećete imate izgovore da ne odete u teretanu ili putujete do tamo. Svakako da lagano trčanje na plaži u zoru izgleda lepo, ali u stvarnosti želite da uradite trening što pre.
• Dok se vaš organizam navikava na podešeno vreme, pronađite dodatnih 10 minuta da se očešljate i operete zube pre nego izađete iz kuće.

2. Spakujte opremu za vežbanje i nosite je sa sobom na posao.

Ukoliko ne volite da ustajete rano ujutru, onda je vreme za plan B: brza šetnja u vreme ručka. Isplanirajte šetnju kao da zakazujete termin kod zubara ili frizera. Interesantno je da nećemo zaboraviti da odemo kod frizera, ali briga o zdravlju se često zanemaruje ili zapostavlja.

• Pitajte kolegu da vam se pridruži i imaćete dodatnu motivaciju da ne preskočite trening.

3. Podelite trening na manje segmente.

Ukoliko vam je teško da izdvojite 30 minuta, onda probajte da radite tri ili više kraćih treninga. U redu je ukoliko imate više manjih treninga tokom dana.

• Ovaj savet je posebno dobar za mame koje su kod kuće sa decom, jer možete da vodite računa o detetu 10 minuta dok skačete unaokolo i vežbate.
• Ukoliko radite u kancelariji i ceo dan sedite, probajte da se 10 minuta istežete ili šetate po kancelariji. Na ovaj naći čete povećati svoju energiju i koncentraciju.

Ukoliko aktivnosti postanu deo vašeg života, lakše ćete ostvarivati rezultate.

Jednom kada sam odlučila da više ne pravim izgovore i pronađem vreme za vežbanje, brzo sam napredovala i krenula redovno na spinning trening. Vežbanje je postalo nešto što bih radije radila nego samo mislila o tome. Ljudi su čak počeli da mi udeljuju komplimente na energiji kojiu sam imala.

Napisala Samantha Clayton, AFAA, ISSA. Samantha je direktorka Edukacije o fitnesu u Herbalife-u.

 

Herbalife je član SELDIA (Evropske organizacije direktne prodaje) i potpisnik Etičkog kodeksa.
sr-RS | 22.1.2019 2:52:03 | NAMP2HLASPX01