5-minutni treninzi

Print
five minute workout

Predstavljamo 5 vežbi koje možete da radite kod kuće:

Jutarnja vežba za početak dana: Ustanite i uradite ovu vežbu kojom se sagorevaju masti, dok ste još uvek u pidžami. Ova vežba nije intenzivna kao intervalni trening visokog intenziteta, ali će vam pokrenuti cirkulaciju i pomoći lučenje  hormona endorfina koji utiče na dobro raspoloženje, kako bi dan lepo započeli.

Trening u podne: Ovom vežbom se ubrzava rad srca i predstavlja pravi izazov za telo. Ova vežba ima dosta pokreta karakterističnih u atletici koji jačaju mišiće, a pošto je visokog intenziteta sagorevaćete kalorije i nakon treninga tokom oporavka organizma.

Vežba za donji deo tela: Vežbanje mišića zadnje lože –  zadnjice i nogu –  je odlično jer  angažovanjem ove velike grupe mišića se sagorevaju kalorije brže nego angažovanjem manjih mišića, pri čemu su vežbe za donji deo tela savršen izbor kada nemate mnogo vremena.

Vežbe za gornji deo tela: Ovaj brz trening za gornji deo tela je odličan za zatezanje mišića grudi i ruku.

Sve o trbušnjacima: Ovaj trening u kome je glavni fokus zatezanje mišića centralnog dela tela će vam svakako prijati. Ukoliko imate decu kod kuće, ova vežba je odlična da se radi kada spavaju.

Vežba za uklanjanje stresa pred spavanje: Ukoliko ste umorni i osećate se pod stresom na kraju dana, razmislite da pre spavanja uradite ovu vežbu za istezanje. Pomoći će vam da se povežete sa svojim umom, telom i disanjem. Istezanje može da vam pomogne da razbistrite um i umirite energiju kako biste se lepo naspavali. Ovom vežbom se ne sagorevaju kalorije, ali efekat koje opuštanje i istezanje mišića ima na vas je odličan.

Kratki treninzi su savršeni kada znate da ćete biti zauzeti. Ukoliko radite svih 6 treninga, vežbaćete 30 minuta dnevno što će povoljno delovati na vaše zdravlje. Ukoliko imate vremena samo za jednu ili dve vežbe, ostatak vremena provedite šetajući i budite aktivni.

Kućni trening može da bude veoma efikasan. Čak i ukoliko imate samo nekoliko minuta za vežbanje,  može veoma da utiče na to kako se osećate. Svakodnevnim vežbanjem se jačaju samopouzdanje, i mišići. Ove Noći veštica budite zdravi i vitki.

Napisala Samantha Clayton, AFAA, ISSA. Samantha je direktorka Edukacije o fitnesu u Herbalife-u.

Herbalife je član SELDIA (Evropske organizacije direktne prodaje) i potpisnik Etičkog kodeksa.
sr-RS | 22.1.2019 2:50:31 | NAMP2HLASPX01