Da li ustanete čim se probudite?

Ili vam treba vremena da ustanete iz kreveta?
Print
Do you rise and shine? Or battle to get out of bed

Da li ustanete čim se probudite? Ili vam treba vremena da ustanete iz kreveta?

Sa naučne tačke gledišta, naše telo je aktivnije nakon dužeg odmora, i budući da se najviše odmorimo i oporavimo tokom sna, ujutru je naše telo puno snage. Moguće je i da ujutru imate bolju koncentraciju, koja vam je potrebna za svakodnevne izazove i zadatke.

Pet saveta koji će vam pomoći da ujutru ustanete i budete aktivni

Fokusirajte se

Ako ujutru vežbate, imaćete više slobodnog vremena tokom dana i moći ćete da se fokusirate na dnevne zadatke. Smatram da mi jutarnji džoging rasterećuje misli i daje potreban mir za planiranje dana. Pomaže mi da ne zaboravim ništa što je bitno. Možete da pokušate da tokom vežbanja isplanirate dan, da ga iskoristite najbolje moguće.

Napravite prioritete

Svi uvek imamo najbolje namere i od mnogih sam čula da uvek PLANIRAJU da vežbaju, ali im tokom dana ne ostane slobodnog vremena i ne daju prioritet vežbanju u odnosu na stotine drugih stvari koje moraju da urade.

Koliko puta vam se dogodilo da ste imali nameru da vežbate, ali vam je dan bio pretrpan i nije vam ostalo vremena da učinite nešto za svoje telo? Kada ustanete rano i započnete dan vežbanjem, tako ćete lakše ispuniti ono što ste zacrtali.

Budite pozitivni

Popravite svoje raspoloženje tako što će vam telo biti ispunjeno zdravim hormonima. Vežbanje će stimulisati lučenje endorfina u vašem telu. Ako započnete dan jutarnjim vežbama, osećaćete se pozitivno i to će imati uticaja na vaš život i živote ljudi s kojima dolazite u kontakt tokom dana.

Postignite rezultate

Uspeh i osećaj da ste nešto postigli pomoći će vam da izgradite samopouzdanje. Retko ćete se tako dobro osećati kao kad postignete neki cilj, bilo u sportu ili u životu. Kada imate dobre navike i vežbate rano ujutru, ispunili ste svoj cilj da budete aktivni. Samopouzdanje je sjajan pratilac koji proizilazi iz odlučnosti i uspeha.

Podstaknite metabolizam

Jutarnje vežbe će vam pomoći da sagorite višak masnoće tokom dana. Kada započnete dan vežbanjem, ubrzavate i svoj metabolizam i stimulišete telo da koristi energiju za regeneraciju tokom dana. Vežbanjem ćete ubrzati metabolizam čak i kada se odmarate, što znači da će vaše telo biti efikasnije u sagorevanju kalorija.

Napisala Samantha Clayton, AFAA, ISSA. Samantha je direktor obuke za fitnes u Herbalife-u.

Herbalife je član SELDIA (Evropske organizacije direktne prodaje) i potpisnik Etičkog kodeksa.
sr-RS | 22.1.2019 2:52:20 | NAMP2HLASPX01