Kako imati zdravu, lepu i negovanu kožu

Print
handsome-skin

Čišćenje

Ukoliko nemate vremena za nešto drugo, čišćenje kože je ono što morate da radite. Ne brinite, čišćenje je samo druga reč za umivanje lica. Trebalo bi da ga čistite svakog jutra i večeri pred spavanje. Samo zato što ne vidite prljavštinu, ne znači da je nema. Setite se čemu se sve izlažete tokom dana: zagađenju, izduvnim gasovima, duvanskom dimu, čak i osveživačima prostorija. Sve te čestice se zadržavaju na vašoj koži i oštećuju je, te iz tog razloga moraju da se uklone.

Ovo ne znači da treba da pohitate za sapunom. Obični sapuni su puni deterdženta i mirisa, te mogu biti veoma grubi za kožu i čine je suvom. Dobro sredstvo za čišćenje je ono što vam je potrebno. Muškarci imaju malo masniju kožu od žena, te nađite sredstvo za normalnu do masnu kožu kojom ćete ostvariti nabolje rezultate. Zapamtite, ukoliko redovno ne čistite kožu, višak prljavštine i masnoće može da zatvori pore i prouzrokuje bubuljice.

Tretman

Jedno od prvih mesta gde se uočavaju tragovi starenja kože je oko očiju. Nažalost, to je mesto koje mnogi muškarci zanemaruju. Koža oko očiju nema znojne i lojne žlezde, sklona je dehidrataciji pri čemu dolazi do nastajanja sitnijih linija i bora. Na veoma mekoj i tankoj koži oko očiju lako se razvijaju izražajne sitne linije koje mogu da prerastu u ružne bore. Šta bi trebalo da uradite? Odmah odaberite hidrantnu kremu. Sve što vam je potrebno je malo proizvoda ispod i oko očiju. Na ovaj način ćete kožu hidrirati, biće meka i zaštićena svakoga dana. Kremu nanosite svakog jutra i večeri pre spavanja i nakon čišćenja.

Hidratacija

Hidrantne kreme mogu veoma da utiču na kožu muškarca. U stvari, muškarcima je hidrantna krema potrebnija nego ženama. Ovo je iz razloga što se muškarci brijaju. Svaki put kada povučete brijačem preko kože lica, vi ne samo da uklanjate dlačice sa lica, već i neophodne masnoće sa kože. Šta potom radite? Verovatno stavite losion na bazi alkohola nakon brjianja koje izaziva žarenje i peckanje na koži. Alkohol dalje isušuje kožu. Šta vam je potrebno u borbi protiv ovoga? Hidrantna krema. Koristite hidrantnu kremu sa SPF zaštitnim faktorom u cilju zaštite od svakodnevnog izlaganja štetnim sunčevim zracima. Izloženost suncu bez zaštite vodi ka bržem starenju kože, sitnih linija, i u najgorem slučaju raka kože.

Gospodo, vidite, veoma je jednostavno. Ukoliko ova tri koraka primenjujete u svojoj dnevnoj nezi, definitivno ćete primetiti razliku u svom izgledu. To je vaše vreme koje ste odvojili za zdravu, lepu i negovanu kožu.

Herbalife je član SELDIA (Evropske organizacije direktne prodaje) i potpisnik Etičkog kodeksa.
sr-RS | 22.1.2019 2:51:22 | NAMP2HLASPX01