9 koraka do prirodne lepote

Print
beauty

Predstavljamo nekoliko načina na koje možete da postignete blistav prirodan izgled. Najpre očistite svoje lice.

Prvi korak ka prirodnom izgledu je da osvežite i očistite lice. Upotrebite sredstvo za čišćenje lica koji najbolje odgovara vašem tipu kože. Dobro isperite toplom vodom. Obrišite lice čistim peškirom tapkanjem i osigurajte da lepo uklonite sve ostatke šminke. Čak i malo šminke, naročito oko očiju, može da naruši vašu lepotu. Te iz tog razloga, ukoliko je potrebno da upotrebite sredstvo za uklanjanje šminke, slobodno ga upotrebite.

Koristite piling za lice i hidrantnu kremu

Dobar piling je svakako još jedan način čišćenja kože lica za početak. Uklanjanjem suvog površinskog sloja kože, vaša koža ne samo da će dobiti mladalački sjaj, već će proizvodi za negu kože moći da prodru bolje i što je najbolje od svega, šminka će izgledati ravnomernija i glatkija i izgledaćete svežije tokom dana. Kada koža nije dovoljno hidrirana, ona izgleda  suvo i bez sjaja. Osigurajte da koristite dnevnu hidrantnu kremu sa zaštitnim faktorom u cilju hidratacije kože i zaštite tokom dana, kao i bogatu noćnu kremu za obnavljanje kože pre spavanja.

Nanosite puder tj. podlogu za šminku u tankom sloju

Manje je uvek bolje kada želite da izgledate prirodno lepo. Da biste izgledali fantastično, izbegavajte puder i koristite hidrantnu toniranu kremu. Prstima razmažite kremu po licu, od sredine ka spolja. Ukoliko želite da stavite tečni ili kameni puder, nanesite ga četkom, od sredine ka spoljašnjim delovima lica i dobro ga ujednačite.

Bronzer i rumenilo

Za naglašavanje pojedinih delova lica koristite bronzer i/ili rumenilo. Bronzeri daju topao preplanuli ten. Odlični su ukoliko želite prirodni sjaj. Bronzer možete da nanesete na svoju T-zonu i jagodice ili celo lice. Bronzer nanosite malo na onim delovima lica koji su najizraženiji, kao što su nosna kost, obrazi i čelo. Bronzer možete da koristite umesto rumenila ili  možete da nanesete malo rumenila preko bonzera. Najbitnije kada je reč o bronzerima je da zapamtite da je manje uvek bolje.

Hajlajteri

Hajlajteri sadrže sastojke koji hvataju svetlost, kao što su liskun i drugi minerali. Nanesite velikom četkom. Najpre nanesite malo, a potom više po potrebi. Ukoliko želite vidite koji su vaši najlepši delovi lica za isticanje, stanite na prirodnu svetlost kako biste videli na koji deo vašeg lica pada svetlost. To su vaše jagodice, nosna kost ili brada. Istaknite te delove. Ja uvek stavim malo hajlajtera iznad gornje usne.

Korektor

Najpre, osigurajte da korektor odgovara boji vaše kože. Najverovatnije će vam biti potrebna svetlija nijansa za kožu ispod očiju. Veoma je važno da korektor stavite samo malo na fleku, bubuljicu ili neke crvene mrlje, a ne okolo kako biste izbegli halo efekat. Lagano izjednačite kako biste dobili prirodan izgled. Pojedini ljudi prstima nanose korektor podjednako dobro kao da koriste četkicu.

Šminka za oči

Koristite lajner za oči i maskaru umereno. Jako izražen lajner za oči ne daje prirodan izgled. Umesto njega, koristite olovku za oči baršunasto smeđe boje i nanesite tanku liniju: tačno na ivicu oka sa trepavicama i na donju ivicu oka. Četkicom podignite kapak i nanesite liniju na donju ivicu. Zapamtite moj omiljeni savet: uvijte trepavice makazicama za uvijanje i potom nanesite maskaru.

Obrve

Vodite posebno računa o svojim obrvama. Najpre ih oblikujte i skratite dlačice koje vire. Upotrebom blage senke za obrve i male četkice, pažljivo popunite praznine bojom koja odgovara boji vaših obrva. Na kraju stavite gel kako bi vaše obrve bile savršene celog dana.

Usne

Izbegavajte svetlucave sjajeve i bledunjave ruževe. Umesto njih, koristite neutralne ili obične sjajeve i preskočite olovku za usne. Nanesite ruž za par nijansi tamniji od prirodne boje usana. Sačekajte par minuta i skinite ga. Imaćete boju koja odgovara vašoj prirodnoj, i još bolju. Moj omiljeni savet je da pronađete nijansu ruža kao što je jezik. Zvuči smešno ali izgleda savršeno prirodno.

Herbalife je član SELDIA (Evropske organizacije direktne prodaje) i potpisnik Etičkog kodeksa.
sr-RS | 22.1.2019 3:28:03 | NAMP2HLASPX01