Nega kože muškaraca: činjenice

Print
A man applying facial lotion

Dakle, šta bi svaki muškarac trebalo da radi kada je reč o svakodnevnoj nezi kože?

Koristite sredstvo za čiščenje kože

Verovatno ste se navikli da koristite običan sapun, ali to nije dobro za vašu kožu. Sapuni mogu da sadrže jake sastojke koji nisu namenjeni za lice. Oni takođe mogu da naruše pH kože i uklone korisnu masnoću sa kože. Odaberite sredstvo za čišćenje kojim se uklanja višak masnoće, zatim detaljno uklanja nečistoća, masnoća i znoj i obezbeđuje hidratacija. Potražite proizvode koji ne sadrže sulfate i parabene, ali koji sadrže antioksidativne vitamine i aloju vere za bolju hidrataciju.

Počnite s korišćenjem proizvoda za piling kože

Usled debljine kože muškarca, piling je neophodan i može da se radi češće nego kod žena. Uklanjajte izumrle ćelije sa kože redovno jer ćete na ovaj način očistiti pore i umanjiti pojavu bubuljica i mitisera.

Prestanite s korišćenjem losiona posle brijanja

Većina proizvoda koji se koriste nakon brijanja sadrže alkohol, a samim tim postoji efekat peckanja i žarenja kada se nanese na kožu. Vreme je da bacite te iritirajuće proizvode jer nisu dobri za kožu. Oni povećavaju izumrle ćelije na koži pri čemu dlačice urastaju u kožu i dolazi do iritacije.Kupite tonik za lice bogat antioksidantima bez alkohola u cilju umirivanja kože nakon brijanja.

Koristite zaštitne kreme

Veoma je važno da muškarci svakodnevno nanose zaštitnu kremu pre izlaska iz kuće. Muškarci provode više vremena napolju od žena i više su izloženi faktorima iz spoljne sredine. Takođe postoji veliki rizik od uzgrednog izlaganja suncu prilikom šetnje psa, rada u bašti ili jednostavno prilikom vožnje automobila (sunčevi zraci probijaju staklo). Dakle, muškarci bi uvek trebalo da nanose hidrantnu kremu sa zaštitnim faktorom SPF 30 u cilju odbrane od starenja.

DA LI STE ZNALI: Herbalife SKIN hidrantna krema sa zaštitnim faktorom SPF 30 je hidrantna krema sa dugotrajnim efektom koja kožu čini glatkom i mekom i obezbeđuje zaštitu od širokom spektra UVA/UVB zračenja!

Herbalife je član SELDIA (Evropske organizacije direktne prodaje) i potpisnik Etičkog kodeksa.
sr-RS | 22.1.2019 2:51:18 | NAMP2HLASPX01