Nega masne kože

Print
customer-newsletter-feb2018-4

Odaberite odgovarajuće sredstvo za čišćenje za masnu kožu

Prvi korak u nezi zdrave kože počinje čišćenjem. Odaberite sredstvo formulisano za masnu kožu i osigurajte da kožu perete toplom vodom dva puta dnevno - ujutru kada se probudite i uveče pred spavanje.

Koristite korektor

Odaberite mat korektor koji umanjuje sjaj. Korektor olakšava nanošenje šminke i sprečava nakupljanje masnoće. Korektori koji se sada prave sadrže fantastične supstance koje imaju i druga korisna svojstva koja pomažu na mnoge druge načine, a ne samo prilikom nanošenja šminke. Potražite neki sa antioksidantnim vitaminima u borbi protiv slobodnih radikala.

Zaštitna krema za sunčanje je i dalje obavezna

Bez obzira na šta, ne možete da izbegnete zaštitnu kremu od sunca. Dok se nekada smatralo da je ona broj jedan neprijatelj u nezi masne kože, ovo više nije slučaj. Proizvodnja proizvoda za zaštitu od sunca je napredovala i oni više ne isušuju kožu. Mnoge kreme su manje masne, a više mat i ne ostavljaju mastan, sjajan izgled kože nakon nanošenja. U stvari, pojedini proizvodi sadrže fin, lagan puder koji je odličan za masnu kožu. Kako bismo imali zdravu kožu mladalačkog izgleda, zaštitne kreme su veoma važne. Iz tog razloga, pronađite neku koja vama najbolje odgovara.

Ne koristite proizvod u preteranim količinama

Niko ne ume da odredi koju količinu proizvoda treba da nanese.. Većina nas nanosi malu količinu proizvoda na lice kada je reč o serumima i noćnim kremama. Previše proizvoda može da pojača sjaj.

Dalje u tekstu se nalazi mali savet kako da osigurate da koristite određenu količinu proizvoda i ne upotrebite ga u većim količinama. Nanesite proizvod u vidu pet malih tačkica, po jednu na čelo, nos, bradu i obraze. Potom jednostavno razmažite kremu: pokretima na gore u suprotnom pravcu od gravitacije i sa strane do kose. Pustite da se osuši. Ukoliko nakon ovog osetite da vam je potrebno još malo proizvoda na nekom delu lica, stavite malo ali samo na taj deo. Ja ovako radim svakoga dana. Iz nekog razloga mi je uvek potrebno malo više kreme sa leve strane čela. Mislim da je ovaj deo mog čela najizloženiji suncu kada vozim i tako je ovaj deo kože oštećeniji.

Koristite masku od gline

Maske su veoma dobre u borbi protiv masne kože. Nije nešto što treba da radite svakoga dana, ali jednom nedeljno ili slično mogu da budu veoma korisne za kožu lica. Bentonit glina je moja omiljena jer je poznata po svom upijajućem i tonirajućem svojstvu. Uklanja masnoću, nečistoću i mrtve ćelije kože. Na ovaj način se sprečava zapušavanje pora koje dovodi do bubuljica. Dobra maska od gline umanjuje pore.

Više savata o nezi masne kože

• Koristite tonik bez alkohola svako jutro i veče pre odlaska na spavanje u cilju izjednačavanja tena kože.
• Upijajući ubrus ili puder držite pri ruci kako biste otklonili višak masnoće.
• Ne nanosite prevelike količine proizvoda i ne koristite veliki broj proizvoda. Potražite hidrantnu kremu ili serum koji sadrže SPF zaštitni faktor kako biste izbegli nanošenje još jednog proizvoda.
• Kada je reč o kozmetici, uvek mislite na matiranje kože. Veoma je korisno znati kako ukloniti višak masnoće sa kože lica i umanjiti njen sjajan izgled.
• Nema ničeg lošeg u masnoći na koži. Ona zaista umanjuje sitne linije i bore. Samo kada imamo previše masnoće na koži, koža dobija mastan izgled, a to je nešto što možemo da sprečimo uz pomoć gorenavedenih saveta.

Herbalife je član SELDIA (Evropske organizacije direktne prodaje) i potpisnik Etičkog kodeksa.
sr-RS | 22.1.2019 3:18:00 | NAMP2HLASPX01