Kako lepo preživeti sezonu proslava

Print
How to survive party season – beautifully

Sezona je proslava! Ovo uputstvo o ulepšavanju u sezoni  proslava će vam pomoći da ostanete lepi i samopouzdani bez obzira na to šta vam se dešava.

Sezona glamuroznih i porodičnih proslava je stigla! A ponekad sve te proslave mogu loše da utiču na lepotu –od ruža na zubima do dana sa lošom frizurom. Srećom, mala priprema može da pomogne da se spreče potencijalne greške u ulepšavanju. Probajte ove savete o lepoti za pre, tokom i nakon proslava da bi bili lepi tokom cele praznične sezone.

Pre proslave: Spakujte svoj kozmetički neseser

Ove sezone, probajte da pripremite mini “komplet za iznenadno ulepšavanje”  koji možete da držite u kolima ili tašni u slučaju da vam zatreba. Ukoliko komplet pripremite unapred kod kuće, bićete sigurni da možete da se ulepšate u svakom trenutku. Moj lični komplet za iznenadno ulepšavanje sadrži:

  • Mini dezodorans – Svakom se desilo da je zaboravio dezodorans u nekom trenutku. Ne želim da mi se to ponovi, te iz tog razloga ga držim u svom kompletu za proslave!
  • Četkica za zube i pasta za zube za putovanja – Kada žvake i mint ne deluju.
  • Analgetik – Ne možete da se lepo provodite uveče ako imate glavobolju! Analgetik vam pomaže da se oslobodite bola i zabavite se!
  • Krema za ruke – Rukovanje na proslavama znači da ruke peremo češće nego obično. Ruke održavam mekim time što nanosim kremu što češće mogu.
  • Parfem za putovanja – Parfem za tašnu je idealan za osvežavanje mirisa!

Pre proslave: Saveti za uspešno ulepšavanje

Kada žurite da izađete iz kuće, poslednje što želite da uradite je da se na brzinu doterate još malo. Evo tri jednostavna saveta sa kojima ćete se spremiti za proslavu veoma brzo:

Lice: Sprečite ruž na zubima time što ćete naneti balzam za usne u središnji deo usana (ka unutra). Na ovaj način ćete onemogućiti da ruž ostavi trag na površinu zuba.

Telo: Dodajte malo ulja u kremu da bi imali glatku i sjajnu kožu nogu.  Dodavanje samo kapljice ulja u svoj losion će nogama dati poseban sjaj skrivajući potencijalno crvenilo, strije ili vene.

Kosa: Sačekajte dok se kosa ne osuši pre oblikovanja i upotrebe proizvoda (pojedini proizvodi se koriste na mokroj kosi, npr. kondicioner za kosu), jer većina proizvoda ne deluje efektivno na vlažnoj kosi.

Na proslavi: Budite kreativni

Ponekad, ni komplet za iznenadno ulepšavanje ne može da pomogne. Evo nekoliko kreativnih saveta za rešavanje nepredviđenih problema u ulepšavanju:

Umirite divlju kosu losionom za ruke. Nanesite malu količinu losiona za ruke i provucite prste kroz kosu. Losion će umiriti nemirne vlasi – ali vodite računa da ne upotrebite previše!

Fino isturpijani nokti sa kutijom za šibice. Površina za paljenje šibice je dobra zamena za turpiju za nokte.

Sprečite loš zadah limunom. Ukoliko ste jeli na proslavi i želite da osvežite dah, ukoliko nemate četkicu za zube ili mint, probajte da grickate limun – limunska kiselina izaziva lučenje pljuvačke koja umanjuje loš zadah.

Nakon proslave: Pratite posledice

Možda ste poslušali sve moje savete o osvežavanju i ulepšavanju za proslave, ali ponekad vam je potrebna mala pomoć da izgledate najbolje što možete sledećeg dana. (Zapamtite, san je ključan za lepotu!) Evo nekoliko načina da smanjite negativne posledice kasnog izlaska koje utiču na lepotu:

Naduvene oči: Lezite i stavite hladne kesice od čaja preko očiju 10 minuta. Ukoliko nemate kesice za čaj, možete da stavite kašike u frižider veče pre i stavite ih na oči.  Hladnoća će umanjiti otok i pomoći da se izbaci nakupljena tečnost.

Tamni krugovi: Upotrebite kremast tečni puder za pokrivanje tamnih krugova. Osigurajte da je puder koji koristite hidrantan i da se lako nanosi na kožu – koža ispod očiju ne luči masnoću kao koža na drugim delovima lica.

Bleda koža: Imajte sjaj nanošenjem tankog sloja bronzera gde obično pocrnite na suncu, na jagodice, čelo, slepoočnice, sa strane nosa i bradu. Potom, preko nanesite ružičasto rumenilo.


Napisala stručnjak za lepotu, Jacquie Carter. Jacquie je direktorka Odeljenja za spoljašnju ishranu u Herbalife-u.

Herbalife je član SELDIA (Evropske organizacije direktne prodaje) i potpisnik Etičkog kodeksa.
sr-RS | 22.1.2019 2:48:58 | NAMP2HLASPX01