Korisni saveti za negu kože zimi

Print
winter_skin_worries

Predstavljamo nekoliko saveta za negu kože u cilju zaštite od negativnih uticaja boravka u zatvorenoj prostoriji i napolju:

 

Izbegavajte dugačko tuširanje i kupke

Nište ne prija više nego duga, topla kupka zimi. Ali dugo izlaganje vrućoj vodi može dalje da dehidrira kožu skidajući masnoću s površine. Iz tog razloga neka kupke budu kratke i ne tako vruće, ukoliko je moguće, Koristite isključivo hidrantne kupke, sapune ili gelove za tuširanje, po mogućstvu one koji sadrže hidrantne sastojke poput aloje vere.

Važan savet: Ne trljajte kožu da biste je osušili — tapkajte je mekim peškirom. Trljanje može da deluje štetno na vašu kožu i učini je perutavom na površini.

Koristite hidrantne proizvode duplo više

Koristite hidrantne proizvode duplo više  Možda ćete morati da nanesete proizvod više puta tokom dana. Zapamtite da ih nanosite kako bi vaša koža bila hidrirana i elastična.

Važan savet: Uvek nanosite hidrantne proizvode odmah nakon tuširanja ili kupke dok je koža još uvek vlažna. Potražite hidrantne proizvode sa alojom, shea puterom, maslinovim ili kokosovim uljem.

Unosite tečnost

Bez obzira ne sve, veoma je važno da 365 dana u godini budite hidrirani. Voda, čaj i drugi napici su dobri za celokupan organizam. Našem organizmu je potrebna voda, a dehidrataciju je važno po svaku cenu izbegavati. Iz tog razloga, unosite tečnost.

Važan savet:
Dodajte svež limun, limetu ili sok od pomorandže u vodu. Biće lepšeg ukusa, a citrusno voće je poznato po sadržaju vitamina.

Negujte svoje usne

Oh, koliko koža na našim usnama pati zimi. Najvažnije što možete da uradite je da mažete hidrantni balzam za usne u cilju hidratacije i omekšavanja kože usana. Izaberite proizvod sa zaštitnim faktorom SPF za dnevnu upotrebu i zapamtite da ga nanosite nekoliko puta tokom dana i naročito pred spavanje.

Važan savet: Radite piling kože usana. Na ovaj način se uklanjaju mrtve ćelije i suva koža, pri čemu  koža postaje meka i glatka.

Vlažite vazduh u svojoj kući

Vlažnost možete da vratite upotrebom jednog ili dva ovlaživača vazduha. Postoji mnogo ovlaživača vazduha koja možete da odaberete, uključujući male ovlaživače koje možete da držite na noćnom stočiću ili stolu na poslu.

Važan savet: Ukoliko nemate ovlaživač, ugrejte veliku posudu sa vodom na ringli i pustite da krčka tokom dana.

Iskoristite noć za hidrataciju kože

Uveče pred spavanje, namažite svoju omiljenu hidrantnu kremu na ruke i osigurajte da je utrljate u zanoktice i laktove. Isto uradite sa stopalima. Obucite pamučne čarapice i lepo spavajte.

Važan savet:
Držite hidrantnu kremu za ruke pored lavaboa kod kuće i na poslu i mažite je nakon svakog pranja.

Potražite omekšivače bez mirisa za otklanjanje statičkog elektriciteta

Najbrži način da se rešite statičkog elektriciteta u kosi i garderobi je da upotrebljavate papir sa omekšivačem (dryer sheet). Prevucite preko kose i kosa će prestati da leti. Prevucite papir preko svoje haljine i više se neće elektrisati!

Važan savet: Držite papir sa omekšivačem u torbi, teretani ili čak u kaseti za rukavice u kolima.


 

Herbalife je član SELDIA (Evropske organizacije direktne prodaje) i potpisnik Etičkog kodeksa.
sr-RS | 22.1.2019 3:22:16 | NAMP2HLASPX01