Jednostavni saveti za prirodan izgled

Print
natural_look

Započnite dan svežim, čistim licem. Odaberite sredstvo za čišćenje kože lica koje najbolje odgovara vašem tipu kože. Pažljivo operite kožu lica toplom vodom. Kožu obrišite tapkanjem čistim peškirom  i osigurajte da uklonite sve tragove šminke. Čak i ako vam ostane malo šminke, naročito oko očiiju, to može da naruši vaš izgled. Ukoliko morate da upotrebite sredstvo za skidanje šminke, molimo učinite to.

Radite piling lica i koristite hidrantne proizvode

Dobar piling je još jedan dobar način da započnete dan. Uklanjanjem izumrlih suvih ćelija sa površine kože, ne samo da ćete dobiti sjaj mladalačke kože, već će proizvodi moći da prodru dublje u slojeve kože. I što je najbolje od svega, šminka će se lakše nanositi i izgledaćete svežije tokom celog dana. Nehidrirana koža nema sjaj i blistavost. Osigurajte da koristite dnevnu hidrantnu kremu sa zaštitnim faktorom kako bi koža bila hidrirana i zaštićena tokom dana, kao i noćnu kremu za obnavljanje kože pre spavanja.

Ne stavljajte puno šminke na lice

Uvek je bolje naneti manje šminke ukoliko želite da istaknete svoju prirodnu lepotu. Ukoliko želite potpuno prirodan izgled, preskočite puder i nanesite  toniranu hidrantnu kremu. Nanesite proizvod u manjim količinama, od sredine ka spolja. Ukoliko želite da upotrebite tečni puder ili puder u kamenu, nanesite ga četkom od sredine ka spolja razmazujući ga lepo.

Bronzer i rumenilo

Upotrebite bronzer i/ili rumenilo kako biste istakli crte lica. Bronzeri daju koži blago preplanuli ten. Oni su odlični ukoliko želite prirodan sjaj. Bronzer možete da stavite ili u T-zoni i na jagodice ili na celo lice. Bronzer nanosite u tankom sloju na delovima koji su najizloženiji suncu, kao što su nosna kost, obrazi i čelo. Bronzer može da zameni rumenilo, ili možete naneti tanak sloj rumenila preko bronzera. Kada je reč o bronzerima najvažnije je zapamtiti da je uvek bolje nanositi ih u manjim  količinama u tankom sloju.

Hajlajteri

Hajlajteri sadrže sastojke koji prave odsjaj, kao što su liskun ili drugi minerali koji privlače svetlost. Nanosite ga kabuki četkom ili rastresitijom četkom. Najpre nanesite u manjoj količini, potom pojačajte ukoliko je potrebno. Ukoliko želite da istaknete svoje najlepše crte lica, stanite na prirodno svetlo kako biste videli koji delovi vašeg lica privlače svetlost. Možda vaše jagodice, nosna kost ili brada. Fokusirajte se na te delove. Ja uvek nanesem malo hajlajtera iznad usana.

KorektorNjapre, osigurajte da nijansa korektora odgovara boji vaše kože. Možda će vam biti potrebna svetlija nijansa za kožu ispod očiju ili malo tamnija. Važno je da korektor stavite u maloj količini na bubuljicu ili neki drugi nedostatak na licu, a ne oko, kako biste sprečili halo efekat. Lagano razmažite kako bi postigli prirodan izgled. Pojedinim ljudima je podjednako zgodno da korektor nanose prstima kao i četkom za korektor.

Šminka za oči

Ajlajner i i maskaru stavljajte u tanjem sloju. Tečni ajlajner za podebljavanje linije očiju se ne koristi ukoliko želite prirodan izgled. Umesto njega, koristite olovku za oči baršunasto smeđe boje i iscrtajte tanku liniju:  stavite olovku na gornju ivicu oka iznad trepavica i na donju ivicu oka. Lagano podignite kapak i nanesite olovku na donju ivicu. Zapamtite moj omiljeni savet: uvijte trepavice uvijačem za trepavice, a potom nanesite maskaru.

Obrve

Posebnu pažnju obratite na obrve. Najpre ih lepo oblikujte i isecite dlačice koje štrče. Laganom senkom za obrve i malom četkom, pažljivo popunite praznine bojom koja odgovara vašoj prirodnoj boji obrva. Na kraju stavite gel za obrve kako bi bile savršene tokom celog dana.Usne

Izbegavajte svetlucave sjajeve i blede ruževe za usne. Umesto njih, upotrebite neutralni ili providni sjaj i izbegnite olovku za usne. Nanesite ruž za par niiansi tamniji od vaše prirodne boje usana. Sačekajte nekoliko minuta i obrišite ga.  Ostaće mali trag ruža, izgledaće kao vaše prirodne usne kao da ništa nista stavljali, ali još lepše. Moj najbolji savet je da pronađete nijansu ruža u boji vašeg jezika. Deluje smešno ali izgleda potpuno prirodno.

Herbalife je član SELDIA (Evropske organizacije direktne prodaje) i potpisnik Etičkog kodeksa.
sr-RS | 22.1.2019 2:49:47 | NAMP2HLASPX01