Uklonite tamne krugove

Print
Eye bags

Da li imate tamne krugove i podočnjake? Da li imate podočnjake bez obzira na to koliko ste spavali? Mogu da pomognem –da porazgovaramo kako da se otarasite podočnjaka!

Ne znam kako vi, ali ponekad kada se probudim ujutru i pogledam se u ogledalo jedva da se prepoznam. Sada se naravno ovo obično dešava nakon kasnog izlaska u grad. Ali bez obzira na to koji je razlog, niko ne želi da se budi sa ružnim podočnjacima ispod očiju. Podočnjaci nas čine umornim, kao da smo pod stresom i usuđujem se da kažem…STARIM!

Moja četiri jednostavna saveta u borbi protiv podočnjaka:

  • Probajte da ne unosite tečnost najmanje 2 do 3 sata pre odlaska na spavanje. Zadržavanje vode je najčešći faktor koji uzrokuje podočnjake. Koža oko očiju je veoma tanka i osetljiva, tako da kada tečnost počne da se nagomilava, ovaj predeo postaje naduven i klonuo.
  • Ravan jastuk nije dobar! Moja noćna mantra u poslednjih nekoliko godina je: “Osiguraj da ti je jastuk paperjast, da ne bi bio naduven”. Ravni jastuci podstiču zadržavanje tečnosti ispod očiju. Laganim podizanjem glave debljim jastukom, možemo da sprečimo nagomilavanje tečnosti koje izaziva vidljive podočnjake.
  • Probajte da smanjite unos alkohola i soli. Oni su ključni u nastanku podočnjaka i naduvenosti oko očiju jer izazivaju dehidrataciju.  Kada smo dehidrirani, telo ima tendenciju da skladišti vodu u cilju odbrane.
  • Umor je takođe glavni krivac. Svi smo osuđeni na dugo sedenje ispred kompjutera i televizora. Moramo da odmaramo oči. Zapamtite,  “san utiče na lepotu” s razlogom, pa hajde onda da se svi naspavamo i otarasimo se tih podočnjaka zauvek.

Napisala stručnjak za lepotu, Jacquie Carter. Jacquie je direktorka Odeljenja za spoljašnju ishranu u Herbalife-u

Herbalife je član SELDIA (Evropske organizacije direktne prodaje) i potpisnik Etičkog kodeksa.
sr-RS | 22.1.2019 2:49:53 | NAMP2HLASPX01