Nega lepote kada ste u žurbi i nemate mnogo vremena

Print
Beauty_routine_in_half_the_time

Budite spremni

Sve što možete, uradite uveče kako biste ujutru imali više vremena. Istuširajte se, napravite kupku, namažite kožu hidrantnim mlekom i stavite dezodorans pre odlaska na spavanje. Razmislite šta biste obukli. Ukoliko je potrebno da svoju odeću ispeglate, izdvojite koji minut više i pobrinite se za to.

Minimalistički pristup kosi

Ukoliko nemate vremena za pranje i feniranje kose ujutru, snađite se brzim rešenjima.  Konjski rep, pletenica ili šešir mogu često da pomognu. Ukoliko vam šiške ili krajevi predstavljaju problem, razdelite ih, operite šamponom i isperite u lavabou. Potom osušite kosu, očešljajte se i bićete spremni  za izlazak za par minuta. Pranjem šiški ili kose u prednjem delu, kosu posle spavanja možete brzo da pretvorite u lepu frizuru  Ukoliko ste baš u stisci sa vremenom, uzmite šmpon za suvo pranje kose i naprskajte krajeve. Na ovaj način će se sakupiti višak masnoće i povećati volumen kose.

Brzo šminkanje

Nemate vremena da sačekate da se proizvodi za negu osuše na koži ili šminka upije? Uzmite fen. Postavite ga da duva hladno i pustite da duva u vaše lice. Proizvodi će se osušiti brzo, a vi ćete imati više vremena  za dalju negu. Ovaj savet mi se jako dopada jer su mi proizvodi za negu kože ujutru veoma potrebni. A poslednje što želim je da ne stavim serum ili hidrantnu kremu samo zato što nemam dovoljno vremena.

Raščistite i sredite ormarić ili prostor gde držite proizvode za negu lepote i šminku

Većina nas ima mnogo proizvoda za negu lepote. Kada imate vremena, zabavno je da eksperimentišete ali kada ste u žurbi, nered može samo da vam smeta. Ukoliko imate proizvode koje ne koristite redovno, uklonite ih. Proizvode koje koristite svakodnevno, držite u blizini na dohvat ruke. Ukoliko znate da ćete biti ujutru u žurbi, sve svoje proizvode za negu i kozmetiku koju ćete koristiti, poređajte. Kada je sve na dohvat ruke, nećete gubiti vreme u potrazi za njima.

Razmislite o proizvodima sa višenamenskom svrhom

Koristite proizvode kao što su hidrantni losion za čišćenje, tonirana hidrantna krema, korektor, rumenilo, ruž i olovka za oči, balzam za usne u boji i tako dalje. Mnogi muškarci koriste višenamenski šampon, a balzam i šampon za tuširanje su česta kombinacija.

Brza rešenja

Ukoliko ste baš u žurbi ali morate da izgledate sjajno u licu, sredite obrve, stavite ajlajner i maskaru. Veoma je jednostavno. Stavite rumenilo i ukoliko je potrebno iscrtajte malo obrve. Stavite ajlajner i maskaru kako biste istakli oči. Stavite balzam za usne i malo rumenila za nekoliko sekundi. Niko nikada neće znati da ste bili u žurbi.

 

Herbalife je član SELDIA (Evropske organizacije direktne prodaje) i potpisnik Etičkog kodeksa.
sr-RS | 22.1.2019 2:45:31 | NAMP2HLASPX01