Jacquie Caterina Knjiga o lepoti

Print
Spring_clean100x100

Jacquini jednostavni saveti će vam pomoći da zadržite zdrav izgled kože tokom čitave godine.

Previše radite
Nije baš stvar u tome što radite naporno, već u satima koje provodite u kancelariji. Verovatno provodite vreme u zatvorenim prostorijama gde ste tokom celog dana izloženi vazduhu od klima uređaja ili centralnog grejanja. Ono što vam je zaista potrebno je svež vazduh kako bi vaša koža izgledala sveže. Sredina kao i svakodnevni stres dovode do toga da koža izgleda manje lepo. Veoma je važno da se vi i vaša koža odmarate. Udahnite svež vazduh, sklonite se od računara i osigurajte da nanesete hidrantnu kremu kako bi bila hidrirana i zaštićena.

Kako do zdrave lepe kože

Čistite kožu dva puta dnevno: svako jutro i veče pre odlaska u krevet, bez obzira na sve. Samo zato što vaša koža izgleda čisto, ne znači da i jeste. Na koži se nalazi nevidljiva nečistoća koja oštećuje kožu. Uklonite je.
Izbegavajte obične sapune, koristite tečne sapune za lice koji su blagi i napravljeni za vaš tip kože.
Nikada kožu lica ne brišite peškirom za ruke. Ukoliko nije čist mogli biste da prenesete neke bakterije na sveže čisto lice. Pomirišite ga i ukoliko ne miriše na sveže opran veš, bacite ga na pranje i uzmite drugi.
Isključivo ispirajte lice toplom vodom, nikada pretoplom ili prehladnom.  Ekstremne temperature mogu da iritiraju kožu i oštete je.
Radite piling najmanje jednom nedeljno. Blagim pilingom se uklanjaju mrtve ćelije sa lica, pri čemu koža postaje glatka i sjajnija.  Osigurajte da nađete piling koji odgovara vašem tipu kože.
Radite kozmetičke tretmane s vremena na vreme. Kao što odlazite kod zubara na čišćenje zuba,  tako je i vašoj koži potrebno čišćenje. Učestalost kojom ćete raditi kozmetičke tretmane zavisi od tipa kože. Razgovarajte sa svojom kozmetičarkom kako biste odredili koliko vam je često potrebno čišćenje.
Budite pažljivi prilikom čišćenja kože oko očiju. Koža oko očiju je najtanja. Budite pažljivi.
 • Čistite kožu dva puta dnevno: svako jutro i veče pre odlaska u krevet, bez obzira na sve. Samo zato što vaša koža izgleda čisto, ne znači da i jeste. Na koži se nalazi nevidljiva nečistoća koja oštećuje kožu. Uklonite je.
 • Izbegavajte obične sapune, koristite tečne sapune za lice koji su blagi i napravljeni za vaš tip kože.
 • Nikada kožu lica ne brišite peškirom za ruke. Ukoliko nije čist mogli biste da prenesete neke bakterije na sveže čisto lice. Pomirišite ga i ukoliko ne miriše na sveže opran veš, bacite ga na pranje i uzmite drugi.
 • Isključivo ispirajte lice toplom vodom, nikada pretoplom ili prehladnom. Ekstremne temperature mogu da iritiraju kožu i oštete je.
 • Radite piling najmanje jednom nedeljno. Blagim pilingom se uklanjaju mrtve ćelije sa lica, pri čemu koža postaje glatka i sjajnija.  Osigurajte da nađete piling koji odgovara vašem tipu kože.
 • Radite kozmetičke tretmane s vremena na vreme. Kao što odlazite kod zubara na čišćenje zuba,  tako je i vašoj koži potrebno čišćenje. Učestalost kojom ćete raditi kozmetičke tretmane zavisi od tipa kože. Razgovarajte sa svojom kozmetičarkom kako biste odredili koliko vam je često potrebno čišćenje.
 • Budite pažljivi prilikom čišćenja kože oko očiju. Koža oko očiju je najtanja. Budite pažljivi.

  Nanosite proizvode po pravilnom redosledu
  Svaka nega kože se sastoji iz nekoliko faza koje treba da se prate kako bi osigurali da imamo korisna svojstva. Važno je da pratimo uputstva i da proizvode nanosimo kako se predlaže. Čišćenje je prvi korak, potom tonik, serum i hidrantna krema. Kada preskačete redosled, to može negativno da utiče na kožu ili da nema efekta uopšte. Na primer, serumi prodiru dublje u kožu od hidrantnih krema, tako da se iz tog razloga nanose prvo. Ukoliko serum nanesete nakon hidrantne kreme, neće moći efektivno da prodre i deluje. Ukoliko ne nanosite po određenom redosledu,možete da imate negativnu reakciju kože. Iz tog razloga nanosite proizvode isključivo kao što se preporučuje kako biste imali divnu kožu.

  Sledeći put kada se pogledate u ogledalo i ne budete zadovoljni sa onim što vidite, setite se ovih jednostavnih pet koraka. Probajte i vidite ima li razlike. Vašoj koži je potrebno da o njoj brinete, tako da ona nastavi da brine o vama. Zapamtite, najzdravija koža je uvek i najlepša.

  Ne zapostavljajte svoju ishranu
  Zdrava ishrana je veoma važna. Pravilna ishrana doprinosi zdravlju celog organizma i čini da izgledamo i osećamo se dobro. Na vašoj koži se vidi sve što se dešava u vašem organizmu. Kada se ne hranite pravilno, odmah će se videti nedostaci na koži. Vaš ten neće biti lep i neće imati sjaj koji svi želimo. Sve što jedete može da utiče na izgled vaše kože. Sledeći put nakon provoda tokom vikenda, pogledajte se ujutru u ogledalo. Sigurno ćete uočiti značajnu razliku u izgledu svoje kože.

  Napisala stručnjak za lepotu, Jacquie Carter. Jacquie je drektorka Odeljenja za spoljašnju ishranu u Herbalife-u.

  Herbalife je član SELDIA (Evropske organizacije direktne prodaje) i potpisnik Etičkog kodeksa.
  sr-RS | 22.1.2019 2:47:06 | NAMP2HLASPX01