7 saveta o čišćenju kože lica da bi imali zdravu i negovanu kožu

Print
7_face_cleansing_tips100x92

Čistite kožu dva puta dnevno: svako jutro i veče pre odlaska na spavanje, bez obzira na sve. Samo zato što koža izgleda čisto, ne znači da jeste. Na koži se nalazi nevidljiva nečistoća koja može da ošteti kožu. Uklonite je.
Izbegavajte obične sapune i koristite blaga sredstva za pranje kože lica napravljena za vaš tip kože.
Kožu nikada ne brišite porodičnim peškirom za ruke. Ukoliko nije čist, mogli biste da prenesete bakterije na sveže, čisto lice. Pomirišite peškir. Ukoliko ne miriše sveže kao tek opran veš, onda ga stavite za pranje i uzmite čist.
Isključivo ispirajte lice mlakom vodom, nikada pretoplom ili prehladnom vodom. Velike temperaturne razlike mogu da iritiraju kožu i oštete je.
Radite piling najmanje jednom nedeljno. Blagim pilingom se uklanjaju izumrle ćelije kože lica, pri čemu koža postaje glatka i blistava. Kao i prilikom odabira sredstva za čišćenje lica, osigurajte da koristite piling koji odgovara vašem tipu kože.
Idite na kozmetički tretman lica povremeno. Kao što je zubima potrebno čišćenje, tako je i vašoj koži potrebno dubinsko čišćenje. Koliko ćete često raditi kozmetičke tretmane zavisi od tipa kože koji imate. Porazgovarajte sa svojim kozmetičarem kako biste odredili koliko vam je često potrebno dubinsko čišćenje.
Budite pažljivi prilikom čišćenja kože lica oko očiju. Koža oko očiju je najtanja na telu. Budite veoma pažljivi prilikom nege ovog dela kože.

Da li vi sve ovo već radite? Odlično. Svi smo jako zauzeti i ne stižemo ni jednostvne stvari da uradimo, ali čista i blistava koža lica će vam povećati samopouzdanje.


Herbalife je član SELDIA (Evropske organizacije direktne prodaje) i potpisnik Etičkog kodeksa.
sr-RS | 22.1.2019 2:50:27 | NAMP2HLASPX01