Kreativni saveti za pravljenje obroka od ostataka hrane

Print
creative_tips_leftovers

Ono što najviše volim da pravim nakon praznika je bez sumnje ćureća supa. Kada očistim kosti od mesa, kuvam ih sa crnim lukom, celerom, šargarepom, stavim so i biber i to se kuva  nekoliko sati kako bih dobila božanstveni bujon. Možete da napravite običnu ćureću supu sa rezancima, a možete da dodate pire krompir koji vam je ostao da biste dobili kremastu čorbicu. Malo preostalog sosa će dodati ukus—ali malo jer je pun kalorija.

Postoji mnogo jela koja se prave sa ćurkom, ali ukoliko vam je preostalo toliko da mislite da nećete moći sve da upotrebite, isecite je i zamrznite. Odlično je imati je pri ruci kada želite da je dodate u supu, pastu ili burito. Ovoga se verovatno niste setili—ćureća salata. Zagrejte preostalo mleveno ćureće meso  sa sitno seckanim mladim lukom i malo kineskog hoisin sosa, potom prelijte listove zelene salate. Ovo je lagana i osvežavajuća salata u odnosu na običan sendvič sa ćuretinom.

Sos od brusnice je odličan kada se prelije preko jogurta ili ovsene kaše ili kada se prelije preko svežeg voća kada želite brz dezert. Takođe ga možete pomešati sa nemasnim krem sirom kada želite ukusan  namaz za tost od celog zrna žitarice. Takođe volim da pomešam sos od brusnice sa đumbirom, belim lukom i soja sosom i poslužim uz grilovanu ribu ili tofu. Zaista ima ukus kao fin sos za roštilj.

Ukoliko jelo sa slatkim krompirom nije bilo previše slatko, ostatak možete iseckati sa ostatkom ćuretine, potom prodinstati sa malo crnog luka i ostalim povrćem i dobićete jedno lepo jelo. Poslužite sa zelenom salatom i jelo je gotovo. Sladak krompir takođe može da se upotrebi za neko lepo jelo se karijem i ostacima ćuretine.  

Ostaci nadeva i jela sa boranijom sadrže najviše kalorija, tako da bi trebalo da ih jedete umereno i možete dodati neke zdravije sastojke. Dodajte konzervirani paradajz i iseckanu ćuretinu u nadev koji je ostao da biste napravili nadev za punjene paprike. A šta ćemo sa boranijom? Probajte da je podgrejete sa belim vinom ili bujonom, potom dodajte beli luk i mlevenu papriku i pomešajte sa pastom od celog zrna žitarice.

Susan Bowerman je direktorka Obuke o ishrani u Herbalife-u. Susan je registrovana dijetetičarka i ovlašćeni specijalista za sportsku ishranu.

Herbalife je član SELDIA (Evropske organizacije direktne prodaje) i potpisnik Etičkog kodeksa.
sr-RS | 22.1.2019 2:51:51 | NAMP2HLASPX01